Webwonders eerste Umbraco Platinum Partner in Brainport

^HEnieuws van klanten

Het Eindhovense Webwonders mag zich voortaan Umbraco Platinum Partner noemen. Daarmee voegt het bureau zich als relatief klein bedrijf bij een select gezelschap van slechts zeven Nederlandse, veelal grote dienstverleners met deze hoogste status. In de Brainportregio is Webwonders zelfs de eerste met deze bijzondere erkenning.

Umbraco CMS is een open-source content management systeem (CMS) gebaseerd op Microsoft’s .NET framework. Het platform combineert gebruiksvriendelijk beheer met veiligheid, flexibiliteit en schaalbaarheid. Daarmee is het voor vele duizenden bedrijven wereldwijd – waaronder toonaangevende merken als Domino’s, Mercedes-Benz en Carlsberg – de basis voor hun digitale marketingstrategie.

Geen star systeem

“Die flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid waren voor ons destijds de belangrijkste redenen om voor Umbraco te kiezen”, vertelt Frans de Jong, mede-eigenaar van Webwonders en gecertificeerd Umbraco Master. “Het CMS is echt ontworpen om mee te groeien met een bedrijf. Niet alleen als het gaat om functies maar ook qua hosting. Het is geen star systeem waarop je je als gebruiker moet aanpassen. Integendeel, het past zich juist aan de gebruiker en de ontwikkelaar aan. Zo is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om eigen applicaties te integreren. Die flexibiliteit maakt het zeer geschikt voor zowel mkb als voor grotere bedrijven.”

Slechts 36 Platinum Partners wereldwijd

Deze Platinum status is alleen voorbehouden aan bedrijven die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van Umbraco-expertise, klantenservice, training en innovatie. Wereldwijd zijn er slechts 36 met deze erkenning. De Jong: “Het is ook bijzonder dat een relatief klein bureau deze status ontvangt. Dat is vaak voorbehouden aan grote partners. De vereisten zijn fors. Zo is er bijvoorbeeld de eis van minimaal twintig Umbraco-certificeringen. Daarnaast moeten meerdere developers de individuele Umbraco Master-certificering bezitten. Maar ook ervaring speelt een rol. Zo zijn er eisen aan het minimale aantal projecten dat draait op Umbraco.” Maar wat levert de hoogste status op? “Het betekent bijvoorbeeld dat we als eerste aan de beurt zijn bij eventuele issues. Maar ook dat we als eerste kunnen beschikken over nieuwe producten en inzicht en inspraak hebben op de Umbraco-roadmap. En van die voordelen profiteren onze klanten”, aldus De Jong.

Erkenning voor expertise

Voor Umbraco is het verlenen van het Platinum Partnership ook een erkenning voor de expertise van en de samenwerking met Webwonders. Kim Sneum Madsen, CEO van Umbraco: “We zijn heel blij om Webwonders te mogen verwelkomen als Platinum Partner. Het bedrijf is al jaren een geweldige partner en enthousiaste gebruiker van Umbraco. Ze dragen vanuit hun expertise echt bij aan de ontwikkeling van ons platform. We weten daarom zeker dat innovatieve oplossingen en de ongeëvenaarde service van Webwonders klanten echt verder helpt.”


Over Umbraco

Umbraco CMS is een open-source content management systeem (CMS) gebaseerd op Microsoft’s .NET framework. Het biedt een flexibel en aanpasbaar platform voor het beheren en publiceren van digitale content, van kleine websites tot grote bedrijfsapplicaties. Het heeft een eenvoudige gebruikersinterface en een uitgebreid aanbod aan tools en functies voor contentcreatie, beheer, publicatie en analyse. Dankzij zijn modulaire en schaalbare architectuur kunnen ontwikkelaars en ontwerpers op maat gemaakte oplossingen creëren die aansluiten op de behoeften van klanten. Met een levendige community en een scala aan add-ons en extensies biedt Umbraco een robuust en kosteneffectief platform voor bedrijven van elke omvang. Umbraco heeft meer dan 700.000 actieve installaties en een community van meer dan 200.000 leden

Over Webwonders

Webwonders is een digital agency met meer dan 10 jaar ervaring met Umbraco. Het bureau levert alle digitale diensten en producten op het gebied van design, strategie, techniek en marketing. Het team omvat gepassioneerde strategen, marketeers, techneuten en contentmakers. Nuchtere Brabanders, gepokt en gemazeld met een drive om problemen op te lossen. Webwonders gaat uit van pragmatische, snelle oplossingen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Webwonders werkt voor onder meer Cure Afvalbeheer, Cosmetique Totale en Sioux Technologies.

Facebooktwitterlinkedinmail