Vrijdragende schuifpoorten met een vrije doorgang van 14 meter

^HEnieuws van klanten

Heras Mobile Fencing & Security ontwikkelde een oplossing voor het naast elkaar kunnen plaatsen van twee M500 schuifpoorten. Het resultaat is een vrije doorgang van veertien meter. De samengestelde mega-entree is speciaal gemaakt voor binnenstedelijke bouwlocaties.

Een enkele M500 schuifpoort (van 7 meter) kan bij een parallelle nadering van de bouwplaats onvoldoende manoeuvreerruimte bieden. Want: het is in historische c.q. compacte binnensteden nagenoeg onmogelijk om zonder oneindig insteken en/of schade de bouwplaats op te draaien. Terwijl een soepele doorgang van vrachtverkeer essentieel is om opstoppingen in de drukke stad te voorkomen.

Geen middenstaander

De nieuwe poort is feitelijk een constructie van twee M500 schuifpoorten. Voorheen was dan, voor stabilisatie en sluiting, een middenstaander nodig. Om zo’n ongewenste sta-in-de-weg te voorkomen, ontwikkelde Heras een opvang voor op de kop van een van de twee poorten. Met die opvang lopen de twee poorten rustig en mooi in ‘elkaar’. Daarnaast is een stop gemaakt zodat beide poorten een eindpunt hebben. Bij de stop sluiten de poorten netjes in het midden. De anders noodzakelijke poortaanslag is niet nodig.

“Combinatie heeft enorme draaicirkel nodig”

Jordi van Herel, Heras Mobile Fencing & Security: “Een vrachtwagen is in de EU maximaal 2,55 meter breed, maar een combinatie met een lengte tot wel 18 meter heeft voor het insteken een enorme draaicirkel nodig. Vooral binnenstedelijk is de ruimte om een bouwplaats op te draaien vaak erg beperkt.Vandaar deze dubbele variant, zónder obstakel in het midden. Het is wel een product waarbij per aanvraag wordt gekeken of het voor de locatie de beste oplossing is.”

Infrarood

De nieuwe oplossing is standaard voorzien van infrarood. Sensoren detecteren of de toegang vrij is. Het voorkomt dat de poort tegen een vrachtwagen aanloopt. Zodra de toegang weer vrij is van mens en verkeer, zal de poort alsnog sluiten. De bouwplaats is zonder omkijken te allen tijde goed en veilig afgesloten.

  • Doorgang tot 14 meter
  • Eenvoudige constructie
  • Geen poortaanslag
  • Te huur en te koop.

 www.heras-mobile.com

www.heras-mobile.nl/toegang-tot-bouwplaats/voertuigregulering

Facebooktwitterlinkedinmail