Volautomatische laslijn voor Heras Mobile Fencing & Security

^HEnieuws van klanten

Heras Mobile Fencing & Security neemt een nieuwe, volautomatische productielijn in gebruik. De nieuwe laslijn staat in de fabriek in Pelt (België). Behalve een grotere productiecapaciteit zorgt de nieuwe machine voor meer flexibiliteit in het productieproces.

“Met de nieuwe, volautomatische productielijn zijn we weer state of art en produceren we op hoge snelheden onze bouwhekken”, aldus Bram Dalemans, Supply Chain Manager. “Met de oude machine maakten we de hekken ook volautomatisch, maar lag de snelheid beduidend lager. Dit is dus een significante upgrade. Buiten die grotere capaciteit, winnen we ook op flexibiliteit. De nieuwe laslijn maakt niet alleen volautomatisch standaard bouwhekken, maar kan ook eenvoudig allerlei varianten, zoals een Round Top uitvoering of een hek met middenbuis of hoekstukken produceren. En dat allemaal zonder omsteltijden.”

Complete productie

De nieuwe productielijn maakt razendsnel een compleet hek. “Aan het begin van de productielijn voeren we automatisch buizen en staalmatten in. Vervolgens gaat de productie ook weer volautomatisch door: eerst wordt het kader gelast – eventueel met hoekstukken en middenbuizen – en vervolgens wordt daar de mat op gelast. Zelfs het buigen van de hoeken voor Round Top hekken gebeurt door de machine zelf. Aan het eind van de lijn worden complete hekken afgeleverd, inclusief naambordje”, legt Dalemans uit. “Naambordjes met het Heras logo of een klant specifieke versie.”

Kwaliteitsimpuls

De nieuwe productielijn staat in een nieuwe hal naast de bestaande hal in Pelt. “Met de nieuwe lijn verhogen we onze flexibiliteit enorm. Dat was ook de belangrijkste reden voor de uitbreiding, want we zien een groeiende vraag naar bouwhekken”, aldus Dalemans. “De nieuwe laslijn betekent ook een verdere kwaliteitsimpuls aan ons product, omdat we dankzij nieuwe technieken een nog hogere laskwaliteit kunnen garanderen.

De hierboven genoemde voordelen voor het bedrijf, gelden natuurlijk ook voor de klant. Denk maar eens aan kortere levertijden voor klant specifieke hekken, nog meer varianten en een nog hogere kwaliteit hekken door de sterkere lasnaad.

Introductie

Eigenlijk zou de nieuwe machine officieel worden geïntroduceerd tijdens een familiedag in mei voor medewerkers van Heras Mobile. Door de maatregelen rond COVID-19 moest deze dag helaas worden verschoven naar een latere datum. “Maar dat staat niet in de weg om de nieuwe productielijn in gebruik te nemen.”

 

Over Heras Mobile Fencing & Security

From construction fencing and gates to premium perimeter protection for temporary locations. Starting in 1952 as a small family-owned fencing and gate company, Heras has grown into a European leading end-to-end supplier of perimeter protection solutions. Heras Mobile Fencing & Security invented the temporary construction fence in 1966 and is the international expert in temporary and semi-permanent security solutions. A specific specialism that contributes to worry-free building and business. Due to our excellent logistical performance. Heras Mobile operates world wide in >24 countries, we have offices in 6 countries and employ more than 165 highly skilled experts.

Facebooktwitterlinkedinmail