Schelde Sports tot 2020 exclusief partner wereldbasketbalbond FIBA

^HEnieuws van klanten

Het IOC heeft 3×3 basketbal toegevoegd aan het wedstrijdprogramma voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Dit is vrijdag 9 juni 2017 bekendgemaakt.

Het Nederlandse Schelde Sports is tot en met 2020 exclusief FIBA-partner voor de 3×3 World Tour en aldus leverancier van alle officiële 3×3 basketbalstellingen. Overige 3×3 World Tour-partners zijn alleen Nike, Wilson en Sport Court.

3×3 basketbal (https://www.youtube.com/watch?v=9TGHDUObmmM) is een razendsnel groeiende urban sport. De variant op het reguliere basketbal is ontstaan op de pleintjes in de USA en kent wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars. Sinds 2013 is het een aparte FIBA-discipline en in 2020 wordt het een Olympische tak van sport.

Over Schelde Sports

Schelde Sports is, net als Janssen Fritsen, een van de sterke merken van het Franse ABEO. Schelde Sports startte in 1892 in Goes met de productie van gymnastiekmaterialen. Binnen de basketbalsport is het merk wereldwijd toonaangevend met zijn vaste en verrolbare stellingen. De stelling Super SAM heeft onder meer een dunk-proofglasbord en een verstelbare 180 graden Pro-Action dunkring. Schelde Sports was eerder basketbal-materiaalleverancier van de Olympische Spelen van Montréal, Moskou, Barcelona, Sydney en Rio de Janeiro. Als houder van het FIBA-certificaat is Schelde Sports vanaf de start betrokken bij de FIBA 3×3 World Tour. Van 7 tot en met 9 juli wordt op het Amsterdamse Museumplein de 3×3 Basketball Europe Cup gespeeld en in 2019 op dezelfde locatie de World Cup.

Statement Schelde Sports  

“Hoewel Nederland geen echte basketbaltraditie heeft, worden onze SAM basketbaldoelen wereldwijd erkend als de beste in zijn soort. Ze zijn ontzettend degelijk en duurzaam, zijn veilig voor spelers en gemakkelijk voor zaalbeheerders. Alle Schelde Sports-producten worden integraal in Nederland ontwikkeld en gemaakt.”

Over 3×3

3×3 basketbal wordt gespeeld door twee teams van drie spelers. Zij spelen op een half veld met één basket. Wedstrijden duren 10 minuten of totdat een team 21 punten behaald. Er is een 12-seconden shot clockin plaats van 24 seconden. Binnen deze tijd dient een team te scoren of een scoringspoging te doen. Er is geen driepuntslijn, maar een tweepuntslijn. Elke score achter deze lijn is 2 punten waard, elke score er binnen telt voor 1. Zodra een team een score maakt, mag het andere team het spel direct voortzetten door de bal te dribbelen of te passen. Zodra een team buiten de tweepuntslijn is geweest, mag er weer gescoord worden.

www.janssen-fritsen.nl

Facebooktwitterlinkedinmail