Nieuwe plafondhoge deuren in (virtual) reality

^HEnieuws van klanten

Berkvens Deursystemen lanceert tijdens de Dutch Design Week de nieuwe, plafondhoge deur/kozijncombinatie Verdi op een bijzondere wijze. In samenwerking met Enversed is namelijk een virtual reality game ontwikkeld. Van 22 tot 30 oktober is de primeur voor deze VR-toepassing tijdens de Dutch Design Week te zien en beleven. Berkvens Deursystemen is Nederlands grootste producent van binnendeuren en kozijnen.

Verdi is de eerste betaalbare plafondhoge designdeur op de markt en wordt wat Berkvens betreft de nieuwe standaard. Een bijzonder product, dat een bijzondere introductie verdient. “Dus gingen we op zoek naar een manier waarop we mensen echt de ruimtelijke beleving kunnen laten ervaren van Verdi”, vertelt Marieke Heesakkers, Marketing Manager Berkvens. “Het prikkelen van de zintuigen staat centraal.”

De zoektocht leidde naar Enversed. Dit Eindhovense bedrijf – ontstaan door de bundeling van zes start-ups – opent tijdens de Dutch Design Week Europa’s grootste VR-Experience Center op Strijp-S in Eindhoven.  “Samen hebben we een Virtual Reality game ontwikkeld waarmee mensen op uitdagende wijze kennis kunnen maken met Verdi. Een unieke samenwerking in onze markt en een fantastisch voorbeeld van hoe we virtual reality in kunnen zetten.”

Tijdens de Dutch Design Week wordt Verdi  zowel live als in virtual reality gepresenteerd in het Enversed VR Experience Center. Dit gebeurt tijdens een event op 27 oktober voor genodigden, waar Tim van der Grinten, creative director & co-founder van Enversed een lezing geeft over de meerwaarde en toekomst van VR en AR. Daarna zal de game ook beschikbaar zijn tijdens de Bouwbeurs 2017 en bij Berkvens Deursystemen in Someren.

www.berkvens.nl

www.enversed.com

Facebooktwitterlinkedinmail