Nieuw: afwasborstel met ‘tandenborstel-technologie’

^HEnieuws van klanten

Heb je hightech afwasmachines, dan kan de afwasborstel niet achterblijven. Sorbo® – 50 jaar schoon en fris – introduceert de Smartbrush. Een afwasborstel op basis van, jawel, Zweedse ‘tandenborstel-technologie’. Vanaf dit voorjaar in de supermarkten en warenhuizen (adviesprijs €3,49).

Buiten Nederland, België en Scandinavië is een afwasborstel helemaal niet zo vanzelfsprekend. Elders wordt nog vaak een schuurspons of sponsdoek gebruikt. De eerste afwasborstels waren van hout met aan de uiteinden slierten textiel.

Later werden de slierten vervangen door haren van natuurvezel (tampico, een nog steeds alom gangbaar materiaal voor deze toepassing). Ook goedkopere versies van nylon of iets degelijker polypropyleen deden hun intrede. De vezels hiervan gaan echter snel plat staan en er blijft veel ‘vuil’ in hangen.

Afwassen anno 2017

Anno 2017 ziet de slimme afwasborstel er net even anders uit. Sorbo® vertaalde Scandinavische technologie voor de beste tandenborstels naar de Smartbrush. De afwasborstel heeft verschillende sterktes vezelharen: van extra sterk in het midden en op de kop (voor hardnekking vuil) tot zacht aan de randen voor de delicate vaat. De vezels zijn zo geplaatst dat er weinig vuil tussen blijft zitten. De polyamide vezels krullen niet op en voorkomen spetteren onder de kraan en zijn makkelijker uit te spoelen.

Eigenschappen

  • De rechte vorm zorgt ervoor dat ook de bodem van het glaswerk goed te reinigen is.
  • Door een uitsparing blijft de Smartbrush drijven (zoals de vroegere ronde borstels van hout).
  • De Smartbrush is hittebestendig tot 90 graden Celsius en uitwasbaar in vaat- of wasmachine.
  • Gebruiksgemak door ergonomische vorm en soft-touch handgreep.
  • Niet nieuw maar wel handig is de schraper op de kop, voor het losmaken van aangekoekte resten.

 Jubileum 50 jaar

Voor het jubileum zijn 10.000 schoonmaakemmers-met-inhoud ter waarde van €27,50 te winnen (via actiedisplays bij bijna alle supermarkten, bouwmarkten en huishoudspeciaalzaken). De 50 jaar-jubileumactie loopt tot en met 15 december. Ook de Smartbrush is toegevoegd in ‘de winemmer’.

 “Praktische hygiëne in de keuken”

Retse van der Berg, Category Manager Nedac Sorbo: “Sorbo® is hygiënisch, beter en blijft vernieuwen. Goed materiaalgebruik, ergonomisch en effectief. Als we zuinig zijn op ons gebit, zorgen we ook voor hygiëne in de keuken.”

Facebooktwitterlinkedinmail