Innovatief in al zijn eenvoud: de Heras Hekdrager

^HEnieuws van klanten

Heras Mobile introduceert handig hulpmiddel voor hekken

Best, 20 juni 2019 – Heras Mobile Fencing & Security introduceert de Hekdrager. Een handig hulpmiddel waarmee het tillen, dragen en plaatsen van hekken nog eenvoudiger wordt. De Hekdrager werd door Heras Mobile ontwikkeld in samenwerking met studenten van Fontys Hogescholen. Een vinding in de categorie ‘waarom was dit er al niet veel eerder?’.

Dat laatste zegt vooral iets over de ingenieuze eenvoud van de Hekdrager. Het bewijst dat vindingen óók kunnen uitblinken door vorm en functie in plaats van technologische ontwikkeling. De Hekdrager is een beugel met een houten handvat. Door de vorm van de beugel ontstaat een eenvoudig hefeffect waarmee het hek kan worden opgetild. Door de Hekdrager in het midden in het hek te klemmen, wordt het gewicht van het hek evenwichtig verdeeld en kan het door één persoon worden gedragen. Het houten handvat zorgt voor makkelijke en prettige grip.

In samenwerking met studenten
De Hekdrager werd in eigen huis ontwikkeld in samenwerking met studenten van Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek in Venlo. Zij draaiden binnen Heras Mobile een minor project. De opdracht daarbij was te zoeken naar de verbetering van een product, een productieproces of de duurzaamheid. Uit dit project kwam onder meer een prototype voor de Hekdrager. Het idee werd zodanig positief ontvangen, dat Heras Mobile besloot het verder te ontwikkelen.

Vaste waarde in het assortiment
De Hekdrager is vanaf heden een vast onderdeel van het Heras Mobile-assortiment. De tool is niet alleen bedoeld voor de incidentele ‘hekkenplaatser’; ook doorgewinterde monteurs zullen graag de Hekdrager gebruiken!

Facebooktwitterlinkedinmail