Greenminds brengt duurzame schoonmaakartikelen naar de supermarkt

^HEnieuws van klanten

Meer dan de helft (53%) van de Nederlanders vindt duurzaamheid belangrijk bij aanschaf van producten*. Als het gaat om schoonmaakartikelen is de keuze dan beperkt (en vaak duur). Zeker in de supermarkt. Greenminds brengt hierin verandering. Vanaf maart 2020 brengt dit nieuwe merk een assortiment duurzame én betaalbare schoonmaakproducten in het schap van de supermarkt.

“Een afwasborstel hoeft niet van kunststof te zijn. Een badstof vaatdoek kan nog duurzamer door biologisch katoen te gebruiken. En huishouddoekjes kun je ook van 100% natuurlijke en hernieuwbare bronnen maken. Het is dus niet eens zo moeilijk om het huishouden te verduurzamen. Daar willen we bij helpen en daarom zijn we Greenminds gestart”, vertelt Coen Braam, Category Development Manager bij Greenminds. “Onderzoek wijst uit dat de consument in de supermarkt best duurzaam wil kopen. Maar vaak zijn die opties duurder of minder gemakkelijk in het gebruik. Wij bieden een betaalbaar en verantwoord alternatief.”

Natuurlijke materialen

Het assortiment ligt vanaf maart 2020 in de schappen van onder meer Jumbo, COOP en de grotere winkels van Plus. We beginnen met een afwasborstel, huishoudhandschoenen, een schuurspons, een badstof vaatdoek en huishouddoekjes.

“Voor alle producten vormen natuurlijke of gerecyclede materialen de basis”, aldus Braam. “De huishouddoekjes zijn bijvoorbeeld gemaakt van FSC®-gecertificeerde viscose en voor de huishoudhandschoenen gebruiken we FSC®-gecertificeerd natuurrubber.”

Uitstraling

Naast betaalbaarheid en kwaliteit kijkt Greenminds ook naar uitstraling. “Onze afwasborstel bijvoorbeeld. Die bewijst dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van design of comfort”, vertelt Braam. “Het is een stijlvol ontwerp, uitgevoerd met FSC®-gecertificeerd beukenhout dat lekker in de hand ligt. De borstelharen zelf zijn gemaakt van natuurlijke tampicovezels.”

Duurzaam en betaalbaar kan samen

Het huidige assortiment is nog maar het begin. “We zoeken continu naar meer duurzame en betaalbare alternatieven voor onze grondstoffen en materialen. Niet alleen voor de producten, maar ook voor de verpakkingen. Zonder toe te geven op prijs of kwaliteit. Alleen zo blijven we een interessant alternatief.”

Geselecteerd assortiment

Naast het assortiment schoonmaakartikelen heeft Greenminds ook een aanbod aan disposables en kantoorartikelen. “We streven er naar het aantal artikelen en de verkrijgbaarheid in het komend jaar fors uit te breiden. Consumenten willen echt wel voor duurzaam kiezen. Greenminds helpt die keuze makkelijker te maken.”


https://www.instagram.com/greenmindseu

* Bron: Dossier Duurzaam, 2019

Facebooktwitterlinkedinmail