Autarco: uitbreiding prestatiegarantie

^HEnieuws van klanten

Tijdens Solar Solutions (21/22 maart 2018) kondigt Autarco, leverancier van complete zonne-energiesystemen, een uitbreiding aan van de kWH-garantie tot 15 jaar.

 Autarco kan de kWh-garantie geven voor een in de software ontworpen en geregistreerd PV-systeem.

 Autarco was in 2017 de eerste leverancier met een verzekerde kWh-garantie. Destijds voor een periode van 10 jaar, nu 15 jaar. Deze prestatiegarantie is gedekt door verzekeraar Lloyd’s of London.

Statement Autarco

Roel van den Berg, CEO Autarco: “Componentmerken domineren de markt. Het dwingt installateurs om verschillende onderdelen te combineren. In het beste geval kunnen ze de componenten zodanig optimaliseren dat ze er, op eigen risico, een prestatiegarantie op kunnen geven. Een volwassen markt vraagt echter om producenten die verantwoordelijkheid nemen, ook als het gaat om gegarandeerde opbrengst van systemen.”

Compleet systeem

Autarco levert alle benodigde hardware voor complete systemen. Van den Berg: “Omdat we het complete systeem leveren, kunnen we de hardware optimaliseren én de prestaties meten. Wanneer we eventuele problemen signaleren, kunnen we direct ingrijpen. Op deze manier kunnen we de prestaties garanderen én verzekeren.”

Investering beschermen

Leveranciers van componenten geven alleen garantie op de onderdelen, maar nooit op de prestaties. “Het belemmert de groei van onze industrie”, vindt Van den Berg. “Het prestatierisico wordt doorgeschoven van componentmerk naar installateur en van installateur naar eindgebruiker. Diezelfde eindgebruiker neemt genoegen met een verwachte opbrengst die op geen enkele manier de investering beschermt.”

Autarco is aanwezig op Solar Solutions stand-nummer D8.1, 21 en 22 maart 2018, Expo Haarlemmermeer. Het van oorsprong Nederlandse Autarco heeft vestigingen in Nederland (Eindhoven), het Verenigd Koninkrijk, China, Hongkong en Australië. Autarco richt zich met name op woningcorporaties, gemeenten, onderwijsinstellingen en zakelijke eindgebruikers.

Werkwijze Autarco

  1. Optimalisering ontwerp Autarco levert alle hard- en software voor een perfect op elkaar afgestemd PV-systeem.  De innovatieve software maakt het mogelijk om voor iedere eindgebruiker een optimaal ontwerp te maken.
  2. Berekening opbrengst vooraf De software berekent het rendement op basis van dak, omgeving en de daaruit resulterende schaduw. Installateurs kunnen zo vooraf zeer nauwkeurig de gegarandeerde opbrengst berekenen.
  3. Onderhoud Na installatie registreert de installateur het systeem. Autarco monitort en analyseert de prestaties op afstand. Bij afwijkingen wordt de aanbieder van het onderhoudscontract direct op de hoogte gebracht, zodat deze snel verholpen kunnen worden.
  4. Vergoeding bij onderprestatie Bij onderprestatie ten opzichte van de kWh-garantie keert een speciaal daartoe opgerichte stichting de eindgebruiker uit per gemiste kWh. Deze garantie is verzekerd door Lloyd’s of London, zodat de eindgebruiker absolute zekerheid heeft over zijn investering.

www.autarco.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail