Autarco introduceert nieuw 285Wp polypaneel

^HEnieuws van klanten

Autarco, leverancier van complete zonne-energiesystemen, presenteert een poly-zonnepaneel met een vermogen van 285Wp.

De significante toename ten opzichte van het oude vermogen van 270Wp wordt bereikt door de invoering drie innovatieve technologieën in zowel het paneel als het productieproces. Het nieuwe Autarco poly-paneel heeft een hogere betrouwbaarheid en een gelijke prijstelling. De nieuwe 285W poly-panelen zijn per direct beschikbaar voor de Europese markt.

PERC-cellen

Een majeure innovatie is de toepassing van PERC (Passivated Emitter Rear Contact)-cellen. PERC zorgt voor een hogere energieopbrengst uit een zonnecel. De technologie is al breed geaccepteerd in monokristallijne modules. Autarco is één van de eerste producenten die PERC nu toepast op poly-panelen. Mede hierdoor is het mogelijk een polykristallijne module te maken met een vermogen van 285Wp.

Extra bus bar

De toevoeging van een extra bus bar zorgt voor verhoging van de betrouwbaarheid. Dit reduceert de interne elektrische weerstand en vergroot de efficiëntie. Deze toevoeging gaat tevens ook de gevolgen van celscheurtjes tegen.

Nieuwe diamantdraadtechnologie

Nieuwe diamantdraadtechnologie beperkt de kosten per wafer. Het milieuvriendelijke, water-gebaseerde snijproces zorgt voor met een dubbele snijsnelheid in vergelijking met standaard slurry processen. Dit verhoogt de productie-output en maximaliseert de machinecapaciteit.

www.autarco.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail